Het huis en het terrein

de bibliotheekMaison de Ballans biedt alles aan de vakantieganger die van ontspanning en het goede Franse leven houdt. Slenter over het afgesloten terrein, neem een duik in het grote zwembad of bezoem de leuke steden in de buurt. Bijzonder is de bibliotheek annex spelletjeskamer, ruim voorzien van Nederlands- en Engelstalige literatuur en non-fictie, en tientallen bordspellen.

Het zwembad is met een afmeting van 12 bij 6 meter groot genoeg om baantjes te kunnen trekken. De zwembadtuin heeft een groot zonneterras en een trampoline voor de kinderen.

 

Voorhuis en achterhuis met extra overnachtingsmogelijkheden


Plattegrond
Maison de Ballans bestaat uit een voorhuis en een achterhuis. In principe is het voorhuis voor de verhuur, in overleg kunt u het achtehuis ook huren. Beide huizen zijn geschikt voor maximaal zes tot acht personen. Komt u met meer mensen? Of wilt u familie of vrienden een paar dagen laten overkomen? Dan zijn er op het terrein van de hoeve een aantal sfeervolle overnachtingsmogelijkheden.

 

Kijk op de plattegrond hierboven voor een indruk van Maison de Ballans. De kaart is niet helemaal op schaal, maar geeft een goede indruk van de mogelijkheden. Een kaart op schaal vindt u op onze groepenpagina.


 

De indeling van het voorhuis:
de keukenBegane grond: hal, woonkamer van ruim 6 bij 5 meter met televisie, open haard, tweezitsbank, driezitsbank en twee comfortabele fauteuils. Bibliotheek met ruimte collectie boeken en spelletjes en houtkachel. Ruime woonkeuken met onder meer vaatwasser en groot zespitsgasfornuis. Naast de keuken een L-vormige grote zaal van 11 x 5 meter met een extra toilet.

 

Verdieping: 1 grote slaapkamer van bijna 7 bij 4 meter met tweepersoonsbed en slaapbank (mogelijk bedden bij zetten), twee kleinere slaapkamers met telkens 2 eenpersoonsbedden; badkamer met ligbad/douche, bidet. Separaat toilet.

 

De indeling van het achterhuis:
Begane grond: Woonkamer van ruim 6 bij 5 meter met onder meer een eettalfel, televisie en houtkachel. Keukentje, douche en toilet.

 

Verdieping: 2 grote slaapkamers van ongeveer 6 bij 5 meter met tweepersoonsbedden (mogelijkheid om bedden bij zetten), 1 kleinere slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden.


Bijgebouwen: Diverse overnachtingsmogelijkheden met een- of tweepersoonsbedden. Sommige slaapvertrekken beschikken al over eigen sanitair, andere nog niet. De bijgebouwen worden niet los verhuurd. U kunt ze wel bij het voor- of achterhuis huren om familie of vrienden te laten logeren.

 

 

de vuurplaatsVoorzieningen: afwasmachine, magnetron, koel- vriescombinatie, zespitsgasfornuis (90cm) en elektrische oven, wasmachine en droger. Houtgestookte barbecue/vuurplaats. Er zijn meerdere fietsen aanwezig die u kunt gebruiken. In de wijnschuur bevindt zich nog een originele wijnpers.

 

 

 

Omsloten tuin met diverse terrassen

Het huis heeft nog veel oorspronkelijke details. Tussen de verschillende gebouwen ligt een omsloten tuin, met gras en diverse terrassen. Er is een groot overdekt terras met een eettafel voor zestien personen.

 

 

het zwembadGrote tuin met schommel en trampoline voor de kinderen, fruitbomen. Grote lindebomen voor schaduw.

Zwembad: in gedeeltelijk afgescheiden deel van de tuin ligt het zwembad van 12 x 6 meter met zonneterras en speelweide.

Overdekt terras In de tuin bevindt zich een overdekt terras van ongeveer 8 bij 6 meter met een lange eettafel, verlichting en muziekinstallatie. Hier zit u prima als het onverhoopt een keertje regent. Er is een tafeltennistafel aanwezig.

 

 

 

back to toptop

 


 

klik hier om een e-mail te sturen aan Lenferink Schoenen
Maison de Ballans terras
adres

Ballans
Charente Maritime, Frankrijk

 

e-mail

info@ballans.nl

 

telefoon Nederland

+31(0)50 3189104
of
+31(0)6 22936789