De Cognacstreek en de kust

 

cognacwinkel

Het dorpje Ballans ligt vlakbij de oude stad Cognac, het centrum van de streek waar de beroemde cognacs
vandaan komen, zoals Hennessy en Remy Martin. Ook minder bekende cognacs van de kleinere huizen zijn zeer de moeite waard. Op de website van Cognac Expert vind je een uitgebreid overzicht van bijna alle Cognac huizen.

De streek biedt veel bezienswaardigheden, zoals de steden Bordeaux, La Rochelle, Rochefort en Poitiers (met het befaamde hightech park Futuroscope). Vlakbij ligt ook Saintes, met een Romeins amfitheater.

 

Er vallen in dit oude gebied vele schitterende kerken en kastelen te bewonderen. Op 14 km afstand ligt de fraaie golfbaan Golf du Cognac.

De website Cognac Expert heeft een top 10 van de leukste dingen die je in en rond de stad Cognac kunt doen.

 

 

Het landschap rondom Ballans

 

Het landschap is zacht glooiend met veel wijngaarden en zonnebloemvelden. Er zijn in de streek veel toeristische fietsroutes die ook binnen de mogelijkheden liggen van de niet-Tour de France fietser. Ook voor wandelaars is dit gebied uitstekend geschikt. Door de omgeving stromen verschillende rivieren, ideaal voor de visliefhebber. En waar de kanoër zijn hart kan ophalen. De streek biedt bovendien vele mogelijkheden tot paardrijden.

 

Het dorp en de directe omgeving

 

het strandIn het dorp zelf is een kleine winkel, die voorziet in de dagelijkse levensbehoeften. Ook is er een tennisbaan en een jeu de boulesbaan. In het op fietsafstand gelegen Siecq is een warme bakker en gezellig café waar men in de avond kan eten.

 

Iets verderop in Matha bevinden zich een flinke supermarkt met een benzinepomp, arts en apotheek. Bovendien kunt u op de markt heerlijke regionale specialiteit proeven en kopen.

 

 

 

 

De zee bij La Rochelle


La RochelleBallans ligt op zo'n 60 kilometer afstand van de kust, met de onder meer het watersportcentrum La Rochelle. Strandliefhebbers kunnen terecht op de mooie stranden langs Atlantische kust.

 

Evenementen
In de zomermaanden worden door de hele regio festivals en concerten georganiseerd, zoals het befaamde jazzfestival van Cognac en het hippiefestival van Matha.

 

Verdere informatie:


www.paysdematha.com
www.aulnay.info
www.angely.net
www.ot-saintes.fr
www.valsdesaintonge.org

 

back to toptop

 klik hier om een e-mail te sturen aan Lenferink Schoenen
Maison de Ballans terras
adres

Ballans
Charente Maritime, Frankrijk

 

e-mail

info@ballans.nl

 

telefoon Nederland

+31(0)50 3189104
of
+31(0)6 22936789